SaddleBalance logo

Veiligheid te paard

Veiligheid en harnachement

Voordat je op je paard stapt neem je zo je maatregelen voor je veiligheid. Een paard blijft namelijk een vluchtdier en kan daardoor altijd onvoorspelbaar handelen wanneer het denkt in gevaar te zijn. Paardrijden staat bekend als een van de gevaarlijkste sporten, vanwege het grote aantal EHBO bezoeken per jaar. Daarom draag je een cap, en soms misschien wel een bodyprotector, onlangs heb je misschien nog veiligheidsbeugels aangeschaft en reflecterende kleding.

Maar, check je ook regelmatig je harnachement? Het zadel en hoofdstel slijten door gebruik. Een teugel of singelstoot breekt nooit tijdens een gewone training in de bak, maar juist halverwege een buitenrit of crosswedstrijd. Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis – op het slechts denkbare moment.

Goed onderhoud van je zadel draagt dus bij aan je veiligheid en ongelukken zijn hierdoor te voorkomen. Laat je tuigage, zeker als je net bijvoorbeeld een tweedehands zadel hebt aangeschaft, eerst eens goed nakijken door de zadelmaker.

Bij SaddleBalance kun je terecht om je favoriete zadel te laten nakijken. Voor reparatie waar nodig, of voor opvullen en uitbalanceren van het zadel.

Ander nieuws
"Goed onderhoud van je zadel draagt dus bij aan je veiligheid"
Telefoon
Mail