SaddleBalance logo

Paarden wisselen van conditie

Veel paarden wisselen regelmatig van conditie. Bekijk je paard maar eens kritisch tijdens de winter- en de zomermaanden. Wat valt je op?

Hoewel de meesten van ons keihard hun best doen om het paard te veranderen door training en voeding, is het toch schrikken als de zadelpasser je verteld dat het zadel niet meer past. Wanneer je paard veranderd van conditie door bijvoorbeeld spiergroei , spierverlies of hormonale veranderingen (bij drachtigheid, het ruinen van je hengst) zal de pasvorm van je zadel veranderen. Ook door verandering in training, bijvoorbeeld wanneer je de intensiviteit aanpast, kan je paard van vorm veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat de pasvorm anders wordt en je zadel niet meer past. Door kleine veranderingen kan de pasvorm van het zadel al wijzigen. Het meten van een zadel is altijd een momentopname. Een zadel dat nu perfect past kan later voor problemen zorgen.

Heb je een paard welke door het jaar heen gemakkelijk van conditie veranderd? Laat dan minimaal elk half jaar het zadel checken door een gekwalificeerde zadelpasser die weet waarop je moet letten om bepaalde problemen te verhelpen of zelfs te voorkomen.

Ander nieuws
" toch schrikken als de zadelpasser je verteld dat het zadel niet meer past"
Telefoon
Mail