SaddleBalance logo

Het belang van goede zadelvulling

Graag wil ik iets met jullie delen over het belang van de juiste vulling in zadels. Vooral wanneer het gaat om verschillende soorten wol. 

Door verschillende soorten wol bijvoorbeeld synthetische en schapenwol te mixen, kunnen de essentiƫle eigenschappen van de echte schapenwol verloren gaan. Het kan leiden tot ongelijke drukverdeling en absorptiecapaciteit. Dit kan op zijn beurt leiden tot ongemak voor het paard en mogelijk zelfs blessures veroorzaken. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar de natuurlijke eigenschappen van echte schapenwol in onze zadels.

Een goed onderhouden zadel kan jarenlang meegaan. Helaas geldt dit niet voor de vulling. De levensduur van de vulling hangt af van de intensiteit waarmee het zadel wordt gebruikt. Bij normaal gebruik moet de vulling na ongeveer 3 jaar volledig vervangen worden. Bij intensief gebruik kan dit al na ongeveer 2 jaar zijn.

Het is van groot belang om te beseffen dat het blijven rijden met een zadel met een slechte vulling ernstige gevolgen kan hebben. Het kan leiden tot verminderde prestaties en zelfs blessures, zoals drukplekken of zwellingen.

Kies dus verstandig en investeer in de juiste vulling voor je zadel. Denk aan het welzijn van je paard en comfort tijdens het rijden. 

#paardensport #zadelonderhoud #weeswijs #dierwelzijn #comfortabelrijden
#schapenwolvulling #wol #woolflocking #reflocksaddle

Ander nieuws
"Een goed onderhouden zadel kan jarenlang meegaan."
Telefoon
Mail