SaddleBalance logo

Haal meer uit een zadelpasconsult.

Komt binnenkort de zadelpasser?

Lees hier hoe je meer uit het zadelpasconsult kunt halen en zorg voor een goede voorbereiding.

Er zijn een aantal dingen waar je als klant rekening mee kunt houden om zoveel mogelijk uit je zadelpasconsult te halen en optimale tevredenheid te waarborgen.

  • Zorg ervoor dat je op tijd bent. Dit klinkt voor de hand liggend, en de meeste klanten zijn op tijd op de afspraak. Maar, het komt ook voor dat ik op een afspraak aankom waarbij het paard nog even uit de wei gehaald moet worden en/of nog niet gepoetst is. Dit is zonde van je tijd! Deze tijd kun je beter benutten om nog even wat extra vragen te stellen. Of om nog even goed naar je singel te laten kijken. Zorg er dus voor dat je op tijd bent, je paard schoon klaar staat en je je rijspullen klaar hebt liggen. 
  • Bereid je voor. Zet van te voren even voor jezelf op een rijtje of er problemen zijn tijdens het rijden waar je tegenaan loopt. Of er gedragsverandering zijn in je paard. Of je zadel scheef trekt (en welke kant dan) en wanneer je zadel voor het laatst is gecontroleerd en wat er toen gedaan is, enzovoorts. Heb je nog rapporten van een voorgaand zadelpasconsult of bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen van je paard? Neem deze mee, deze kunnen bruikbare achtergrondinformatie bieden.
  • Meld het van te voren als er reparaties aan het tuigage gedaan moeten worden. Voor consulten plant iedere zadelpasser vaak een tijdvak in, reparaties kosten vaak extra tijd en materiaal. Als daar rekening mee is gehouden kunnen veel van de kleine reparaties vaak ter plekke worden uitgevoerd.
  • Zorg voor de juiste kleding. Ik zal de ruiter altijd vragen om het paard te rijden, zorg dus voor juiste kleding en schoeisel en zorg dat de vaste ruiter van het paard aanwezig is.
  • Zorg dat je tuigage schoon is, maar niet nog (zeer) recent ingevet want dat is niet zo praktisch. Het is wel altijd fijn als je tuigage netjes schoon is.

 Heb jij zelf nog tips? Laat het weten! 

Ander nieuws
'Maar, het komt ook voor dat ik op een afspraak aankom waarbij het paard nog even uit de wei gehaald moet worden en/of nog niet gepoetst is. Dit is zonde van je tijd! "
Telefoon
Mail