SaddleBalance logo

Wat kun je verwachten bij een zadelpasconsult?

Het is niet altijd eenvoudig voor een paardeneigenaar, die niet specifiek is opgeleid, om te weten of het zadel van zijn of haar paard goed past of dat het problemen veroorzaakt. 

Als je advies wilt over de pasvorm van je huidige zadel of over een nieuw zadel dan is het verstandig om een afspraak te maken met een gekwalificeerde zadelpasser voor een zadelpasconsult. Maar hoe gaat zo’n consult nou eigenlijk in zijn werk?

Een zadelpasconsult gaat als volgt:
1. Kennismaking en intakegesprek, informatie over de ziektegeschiedenis en eventuele gedragsproblemen van het paard, huisvesting, voeding, discipline.
2. Inspectie in stand en in beweging, beschrijving conformatie, het paard staat hierbij zoveel mogelijk vierkant op een vlakke ondergrond.
3. Locomotie: beoordelen van het paard in beweging op een harde ondergrond in stap en draf op een rechte lijn.
4. Maken van templates en beoordeling conditiescore.
5. Er wordt een template van de rug van het paard gemaakt. Hierdoor kan ik bij een volgende check na het opmeten van de rug zien of er verschillen zijn.
6. Afhankelijk van de vraag om advies en begeleiding:
a. Beoordeling/ controle van het huidige zadel
b. Aanmeten van een nieuw zadel
7. Beoordeling van het zadel statisch, onbelast en dynamisch met de ruiter.
8. Conclusie en advies naar aanleiding van de bevindingen

Ander nieuws
"Het is niet altijd eenvoudig voor een paardeneigenaar, die niet specifiek is opgeleid, om te weten of het zadel van zijn of haar paard goed past of dat het problemen veroorzaakt."
Telefoon
Mail